De supermarkt en payrolling

Bent u de trotse eigenaar van uw eigen supermarkt? Dan heeft u er vast wel eens over nagedacht om te over te stappen op payrolling. Payroll is al jarenlang een populaire vorm van werkgeverschap onder supermarkteigenaren. Uiteraard is de populariteit niet voor niets zo hoog. Supermarkteigenaren ervaren veel voordelen van een overstap op payroll. Maar wat zijn die voordelen precies? Wij onderzochten het voor u en zetten alle voordelen op een rij. Bent u benieuwd naar de voordelen die wij vonden? Lees dan snel verder in dit blog.

Wat is payrolling precies?

Voordat we overgaan op het uitwerken van de voordelen van payroll, geven wij u graag meer informatie over wat payroll precies inhoudt. Wanneer een bedrijf besluit over te stappen op payroll, geeft het bedrijf het juridisch werkgeverschap uit handen. Dat betekent dat het payrollbedrijf op papier verantwoordelijk is voor de werknemers van het bedrijf. De specialisten van het payrollbureau zullen voortaan de zorg dragen voor de loon-, personeel- en salarisadministratie. Ook de bijbehorende risico’s zijn de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf.

Meer tijd en energie overhouden

Nu u duidelijk heeft wat payrolling inhoudt, willen wij u graag meer vertellen over de voordelen van payroll voor supermarkteigenaren. Supermarkteigenaren hebben te maken met een wisselend personeelsbestand en medewerkers die met flexibele uren werken. Het bijhouden van de uren en het uitbetalen van de lonen kost u als supermarkteigenaar veel tijd en energie. Wanneer u overstapt op payroll, wordt het bijhouden van de salarisadministratie de taak van het payrollbedrijf. Zij hebben verschillende specialisten in dienst die met veel zorg uw salarisadministratie op orde houden. Dit bespaart u veel tijd en energie. Tijd en energie die u kunt steken in het aansturen van uw personeel en het helpen van uw klanten. Zo heeft u alle tijd en ruimte om uw supermarkt naar een hoger niveau te tillen.

Payroll en meer zekerheid

Een ander veelgehoord voordeel is dat payrolling meer zekerheid met zich meebrengt. Als supermarkteigenaar kunt u voor onverwachte kosten komen te staan wanneer een van uw werknemers ziek of arbeidsongeschikt raakt. De werknemer moet gewoon betaald worden, terwijl u ook nog voor vervanging moet zorgen. Gelukkig heeft u niet meer met deze risico’s te maken wanneer u op payroll overstapt. Het payrollbedrijf neemt namelijk de kosten van verzuim en ziekte voor haar rekening.

Neem contact op met een payrollbureau bij u in de buurt

Denkt u na het lezen van dit blog ook aan een overstap op payrolling? Of heeft u eerst behoefte aan meer informatie? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een payrollbedrijf bij u uit de buurt. Zij helpen u graag verder in de wereld van de payroll. En misschien kunt u als supermarkteigenaar straks zelf ook de voordelen van payroll ervaren!

Categories: payroll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *