Webwinkels

Voornamelijk webwinkels van buiten de EU ontwijken de btw door hun goederen in te voeren via België. Dit wordt vooral gedaan door Chinese webwinkels. Volgens de regels die afgesproken zijn, betaald een webwinkel de btw in het land waar de goederen aankomen. De spullen komen aan in België via een boot of vliegtuig, om vervolgens hun weg te vinden naar een ander land in de EU.

Het verdwijnen van spullen

Het bedrijf waar de spullen aan geleverd zouden worden, bestaat opeens niet meer. En zo verdwijnen de goederen die geleverd zouden worden aan het bedrijf in een keer. Hierdoor wordt er dan ook geen btw meer betaald over de goederen. Hierdoor lopen landen in de Europese Unie ongeveer 5 miljard euro aan btw mis. Om misbruik van deze situatie te voorkomen, maakt de Belgische regering nu afspraken met de Europese Unie. Zo zorgen duidelijke afspraken ervoor, dat dit misbruik in de toekomst worden voorkomen.

Categories: Overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *